Öppet kontorslandskap

Jag arbetar halvtid på kontor och nu har vi precis bytt kontorslokaler. Tidigare hade alla varsitt litet kontorsbås/-rum men nu sitter vi i en jättesal; i ett så kallat öppet kontorslandskap. Jag var emot idén från början, men beslutet låg ju inte i mina händer tyvärr. Man kan liksom inte inreda särskilt bra och personligt när man inte har ett rum att inreda – och mitt förra kontor var så himla gulligt!

Vi har kul i alla fall

Idag är det bordsskärmar som avser gränsen för min kontorsplats och de andras och även om det inte är mycket så är det ju något. Jag är inte den som försöker fokusera på negativa saker, utan tvärtom, försöker ta fram det positiva i allt. Läget på kontoret är ju mycket mer socialt nu och visst blir det mer skratt och fjanteri. Hur vår chef tjänar på detta återstår väl att se…

Jag har i alla fall gott loss på prylar för att göra min kontorsplats till min, så att säga. Jag har köpt blommor, pennställ, musmatta och en ljuvlig pläd som jag hängt över min kontorsstol. På bordet har jag ställt ramar med foton av mina favoritpersoner – och min hund – också har jag tejpat upp en massa inspirerande citat och bilder på min bordsskärm, för att täcken den trista, gråa färgen. Jag fick också ok på att välja skrivbordslampa själv så den är jag såklart helnöjd med. Mycket mer än så kan jag inte göra, men det är faktiskt gott nog, får jag säga.